Заява для ЗМІ голови ФРУ Дмитра Фірташа Фото: GroupDF
01.12.2015

Заява для ЗМІ голови ФРУ Дмитра Фірташа

Я прийняв рішення перенести свій приїзд в Україну. Як відомо, завтра, 2 грудня, у Києві відбудеться з'їзд Федерації роботодавців України, на якому має бути розглянутий та прийнятий План модернізації України. На сьогодні це єдиний та безальтернативний план виходу країни з економічного колапсу.

Мені дуже прикро, що сьогоднішня українська влада здійснила безпрецедентні кроки та зробила усе, щоб зірвати мій приїзд в Україну та не дати можливості реалізувати цей план. Українська влада показала свою повну неспроможність та некомпетентність. Влада зриває економічні реформи, своїми діями вона поставила країну на межу банкрутства.

Вочевидь, українська влада боїться альтернативної точки зору. Вона намагається запевнити народ у тому, що сьогоднішня катастрофічна економічна ситуація в країні закономірна та неминуча.

Я стверджую, що Україна спроможна за короткий період повернутися на шлях розвитку. Україна має всі можливості бути багатою, розвиненою індустріальною країною. Наш План модернізації України, розрахований на 10 років, вже наступного року дав би відчутні результати для української економіки та громадян України.

Владі не вигідно, щоб наш план сьогодні почав працювати. Вони й надалі хочуть особисто збагачуватися, прикриваючись кризою.

Суспільство повинне знати, що в підготовці Плану модернізації України взяли участь провідні європейські експерти, українські вчені, український бізнес. В створені цього плану брали участь і роботодавці, і профспілки. Цей план об'єднує інтереси власників підприємств, менеджменту і робітників. Влада, яка у своїй діяльності не опирається на інтереси бізнесу та робітників, не має перспективи.

Я вважаю дії української влади по відношенню до мене злочинними та розцінюю їх як політичні переслідування.

Я вдячний усім тим, хто створював План модернізації України і хочу запевнити, що незважаючи на усі перепони, я продовжу цю роботу і ми досягнемо запланованого результату.

Заявление для СМИ главы ФРУ Дмитрия Фирташа

Я принял решение перенести свой приезд в Украину. Как известно, завтра, 2 декабря, в Киеве состоится 10 съезд Федерации работодателей Украины, на котором должен быть рассмотрен и принят План модернизации Украины. Это единственный на сегодня и безальтернативный план выхода страны из экономического коллапса.

Я глубоко сожалею, что сегодняшняя украинская власть предприняла беспрецедентные шаги и сделала все, чтобы сорвать мой приезд в Украину и не дать возможность реализовывать этот план. Украинская власть показала свою полную несостоятельность и некомпетентность. Власть срывает экономические реформы, своими действиями она поставила страну на грань банкротства.

Очевидно, украинская власть боится альтернативной точки зрения. Она пытается убедить народ в том, что сегодняшняя катастрофическая экономическая ситуация в стране закономерна и неизбежна.

Я утверждаю, что Украина способна за короткий период вернуться на путь развития, Украина имеет все возможности быть богатой, развитой индустриальной страной. Наш план модернизации Украины, рассчитанный на 10 лет, уже в следующем году принес бы ощутимые результаты для украинской экономики и граждан Украины.

Власти не выгодно, чтобы наш план сегодня начал работать. Они и дальше хотят обогащаться лично, прикрываясь словами о кризисе.

Общественность должна знать, что в подготовке Плана модернизации Украины приняли участие ведущие европейские эксперты, украинские ученые, украинский бизнес. В создании этого плана участвовали и работодатели Украины, и профсоюзы. Этот план соединяет в себе интересы и собственников предприятий, и менеджмента, и рабочих.

Власть, которая в своей деятельности не опирается на интересы бизнеса и рабочих не имеет перспективы.

Я считаю действия украинской власти в отношении меня преступными и расцениваю их как политическое преследование.

Я благодарен всем создателям Плана модернизации Украины и хочу заверить, что невзирая на все препятствия, я продолжу эту работу и мы добьёмся намеченного результата.

Statement of Dmitry Firtash, Chairman of the Federation of Employers of Ukraine

I have decided to postpone my visit to Ukraine. The 10th annual meeting of the Federation of Employers of Ukraine, at which the Plan for the Modernization of Ukraine is due to be discussed and approved, will take place tomorrow on December 2nd. As of today, this is the only viable plan for the country's way out of the looming economic collapse.

I deeply regret that the current Ukrainian Government has taken unprecedented steps and done everything possible to prevent my return to Ukraine and to undermine the implementation of this plan. This Ukrainian Government has displayed complete inability and incompetence. It has disrupted economic reforms and has led the country to the brink of bankruptcy.

It is obvious that this Ukrainian Government is afraid of alternative points of view. It is trying to convince the people that the current catastrophic state of the economy is natural and unavoidable.

I declare that Ukraine is capable of returning to the path of prosperity. Ukraine has all the criteria for becoming a rich industrial country. Our 10-year plan for the Modernization of Ukraine would yield significant results for the Ukrainian economy and for the citizens of Ukraine.

This Government's leadership has everything to lose if our plan starts working today. They want to continue pursuing personal enrichment and hide behind empty statements about the crisis.

People deserve to know that the Plan for the Modernization of Ukraine was developed by leading European experts, Ukrainian academics and business representatives. Both the trade unions and employers also participated in the development of the plan. This plan unites the interests of business owners, managers and employees. This Government, which does not take into account the interests of businesses and employees, has no future.

I believe that the Ukrainian Government's actions towards me are criminal and I consider them to be political persecution.

I am grateful to all the architects of the Plan for the Modernization of Ukraine and I want to assure them that despite all the obstacles I will continue this work and we will achieve our goal.

Інші позиції

Звернення до Прем’єр-міністра України

15.04.2016
ЗВЕРНЕННЯФедерації роботодавців Українидо новопризначеного Прем'єр-міністра УкраїниВолодимира Гройсмана Шановний Володимире Борисовичу! Федерація роботодавців України, як найбільш впливове та представницьке об'єднання